luni, 21 martie 2011

                                                           Dezastrul din Libia 

        La sosire, oamenii au facut declaratii tulburatoare despre cum se trage si zi si noapte, iar multi au lacrimat dupa rudele lasate in urma.
Pentru 47 de romani speranta a renascut atunci cand pe aeroportul din Tripoli a ajuns o aeronava militara cu steagul Romaniei desenat pe ea. La bord, pe chipurile multora s-a citit fericirea. Scapau din infern. Unii insa sunt tristi si ingrijorati pentru ca si-au lasat in urma rudele izolate in desert.
       S-au intors familii intregi care nu au mai venit in Romania de peste 10 ani. Au lasat in Libia o bucatica din viata lor. In aeronava militara romaneasca, printre cele 57 de persoane s-au aflat si 10 cetateni bulgari si un libanez.
       La nivelul Uniunii Europene se fac eforturi comune pentru repatrierea cetatenilor statelor membre. Avioanele care tot aterizeaza pe aeroportul din Tripoli preiau, la gramada, cetateni straini care lucreaza in Libia sau care au ales sa ramana in aceasta tara. Unele dintre ele fac escala de siguranata in Malta, pana cand au culoar de zbor spre Libia. Cu avioanele Uniunii au ajuns in zone sigure si 211 romani. Altii au scapat cu aeronavele noastre militare.In aeroportul din La Valetta exista amenajat un spatiu special pentru romanii care asteapta sa se intoarca acasa. Deja alte doua aeronave pornesc astazi spre Libia pentru a prelua alti pasageri. Sunt insa multi cei care au ramas in desert si nu pot ajunge la Tripoli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu